Technologia
Nie wiem skąd w was tyle jadu.
Żeby zrobić atomówki trzeba 6 tur plus mnóstwo szczęścia, dobrze wybrane punkty na start oraz kupę $¥€.
A w każdej turze przed patrzysz czy ktoś cię nie dojedzie.
Ogólnie patrząc to część z was ma już IV genki i po +200 mln dochodu, a chcecie nuki nerfić. Jak już chcemy utrudnić nuki to trzeba też tak zrobić żeby gracze nie mieli w 5 turze 200 mln dochodu i IV genki.

Dziękuję
Z promiennym pozdrowieniem
"All strange and terrible events are welcome, but comforts we despise. My honour was not yielded, but conquered merely. I will not be triumphed over."
Odpowiedz
(2025-10-23, 17:57)Millenium napisał(a): Nie wiem skąd w was tyle jadu.
Żeby zrobić atomówki trzeba 6 tur plus mnóstwo szczęścia, dobrze wybrane punkty na start oraz kupę $¥€.
A w każdej turze przed patrzysz czy ktoś cię nie dojedzie.
Ogólnie patrząc to część z was ma już IV genki i po +200 mln dochodu, a chcecie nuki nerfić. Jak już chcemy utrudnić nuki to trzeba też tak zrobić żeby gracze nie mieli w 5 turze 200 mln dochodu i IV genki.

Dziękuję
Z promiennym pozdrowieniem
Tak, ale nuki też znerfić.
Odpowiedz
Przy każdej edycji pisałem, ze nuki powinny byc trudno dostępne. Wiec teraz też to podtrzymuje.
Odpowiedz
No, ja chcę znerfienia nuków (a najlepiej ich wywalenia albo chociaż ograniczenia ich użycia, Verlax zapodaj pomysł z drabinką eskalacyjną i DEFCONem) ORAZ znerfienia rushowania techów, bo te dwie kwestie się ze sobą łączą.
Odpowiedz
ja tylko chciałem boostować bio :_:
Odpowiedz
W weekend ogarnę dlc atomowe.
Odpowiedz
O.o

to proszę jeszcze o dodanie informacji o zasięgach balistyków Smile
"All strange and terrible events are welcome, but comforts we despise. My honour was not yielded, but conquered merely. I will not be triumphed over."
Odpowiedz
Każdy kolejny kto zaproponuje utrudnienie nuków może spodziewać się atomowego prezentu dostarczonego błyskawicznie :v
Odpowiedz
A co z techami kosmicznymi? Mamy program kosmiczny i w sumie tyle, daje nam stabilność i +1 dla wybranego ZNa. Strasznie słaby deal jak na 100 mln. Żadnych satelitów szpiegowskich itd itp.

Ja bym dodał jakieś benefity za każdy poziom programu kosmicznego.

I level dawałby satelity szpiegowskie, każdy satelita pozwalałby nam na sprawdzenie wybranej przez nas prowincji pod kątem obecności wojsk oraz tajnych struktur.

O możliwościach produkcyjnych satelity na turę decydowałaby np nauka co odzwierciedlałoby wymagania techniczne takiego urządzenia. 1 satelita na turę na 2 poziomy nauki.
Do wystrzelenia 1 satelity potrzeba by było 1 pocisku ICBM
Odpowiedz
Utrudnić nuki. I co teraz, panie Enter?
Odpowiedz